7 idej, ki preženejo dolgočasno rutino

in vas poživijo kot jutranja kava, da zaštartate ponedeljek polni energije

 

 

 

7 koristi aromaterapije (ki so meni najbolj pomagale :) 

  

 

1. Hvaležen imunski sistem

Ljudje, ki uporabljajo eterična olja manj pogosto zbolijo (ali sploh ne), saj jim olja pomagajo vzdrževati visoke frekvence v telesu in so tako manj dovzetni za viruse in bakterije. Pomislite, kako z lahkoto bi opravili vse, kar imate za narediti v službi, hkrati pa vam bi ostala še energija za vaše najbližje!

 

  

2. Možgani v kondiciji

Ker so eterična olja zelo hlapljiva, zlahka pridejo do možganov, tam pa vplivajo direktno na centre za spomin. Ker učinkujejo veliko hitreje od drugih metod, jih izkoristite pri delu: bolj si boste zapomnili stvari in ostali osredotočeni pri eni nalogi (tako boste imeli fokus in hitreje zaključili z delom). Super, ne?


 


 

3. Vsestranske cvetlice, korenine, semena, listi
Eterična olja pridobivajo iz različnih delov rastlin: od listov in cvetlic, do korenin, semen, sadežev. Zato vam tudi lahko pomagajo pri raznovrstnih težavah, npr. ko imate za sabo res dooooooolg dan, takrat vam pomagajo, da se sprostite in odklopite (eterična olja iz cvetlic so najboljša izbira za razvajanje).

 

 

 


 

4. Top energija
Ste kdaj v taki gužvi, da pozabite jesti (zato vam zmanjka energije, proti večeru pa vas zagrabi lakota)? Eterična olja so odličen opomnik, da tudi takrat, ko je vaš cel dan eno veliko laufanje, najdete minuto miru zase. Z vonji, ki poživljajo, si dvignete razpoloženje in v svoj urnik vnesete obvezen čas za kosilo. 


 

5. Dišeči prigrizki
Se večkrat zalotite, da iščete kaj za prigriznit v predalih, čeprav niste lačni? Takrat je čas za dišeči odmor: za vonj, ki vas bo pocrkljal, ponesel na morsko obalo ob borove gozdičke ali v cvetoč vrt poln dehtečih vrtnic...In vse to si lahko pričarate v trenutku z vonjem, čudovito!

 


 

6. V družbi je lažje
Če ste večkrat tako utrujeni, da vam tudi do druženja ni - potem mogoče potrebujete ravno to, da prekinete svojo rutino! Povežite se z ljudmi, ki vas navdihujejo! Ne pozabite na druženje, igro -  zakaj ne bi organizirali vsaj 1 x na teden skupni dišeči večer s prijateljicami? 


 

 


 

7. Ritual za razvajanje
Z eteričnimi olji kreirajte svoj unikaten ritual, ki bo poskrbel, da si boste vzeli čas zase ( ne samo, da si ga zaslužite, ampak ga dejansko tudi potrebujete ob vsem, kar počnete). Ritual bo vaš opomnik, da upočasnite in da se zaveste, kako pomembni ste (in da edino lahko dajete, ko ste sami napolnjeni).

 Super, tale aromaterapija, ane? Škoda, da bi oljčka uporabljali le nad svečko.