Odišavimo si praznike

božični sprejPraznično vzdušje velikokrat povezujemo tudi z vonji začimb, kot so cimet, klinčki, pomarančne lupinice…Pričarajte  si te vonje tudi takrat, ko ne pečete piškotov ali pripravljate kuhanega vina. Mogoče še delate med prazniki in bi radi nekaj tega vzdušja prinesli v pisarno, da boste bolj pri stvari in hitreje zaključili z delom.

Potrebujete 100 ml razpršilko, v katero nalijete 10 ml alkohola. Eterična olja izberete po svojih željah, jaz sem si namešala naslednjo kombinacijo:

 

* eterično olje sladke pomaranče 30 kapljic

 

* eterično olje skorje cimeta 5 kapljic

 

* eterično olje klinčkov 5 kapljic

 

* eterično olje kardamoma 5 kapljic

 

* eterično olje ingverja 5 kapljic

 

 

Vse skupaj dobro premešajte in do vrha stekleničke nalijte destilirano vodo (da bo mešanica bolj obstojna). Pred uporabo vedno dobro pretresite, saj se eterična olja naberejo na vrhu, ker v vodi niso topna.

 

 

Ste vedeli, da je eterično olje cimeta eno od najmočnejših olj, ki delujejo proti virusom in bakterijam?

 

Kar je super novica, če želite dvigniti svojo odpornost (da ne boste ravno za praznike zboleli), zato ne pozabite uporabljati dišečega razpršila.

 

Še en pomemben nasvet: na trgu obstajata 2 vrsti eteričnih olj cimeta: iz skorje in iz listov. Iz lastne izkušnje vam povem, da cimet list niti približno ne diši podobno kot cimet skorja. Razliko boste opazili tudi pri ceni, cimet skorja je dražji :)

 

 

Kliknite spodaj na preglednico eteričnih olj >