Kaj menite: ali je placebo ali ne?

 

 

 

A to res deluje?

 

Če ste že nekaj časa v naši fresh skupnosti, potem veste, da brez dišečih vonjev ne gre.

Zakaj? 

Ker je aromaterapija dokazano učinkovita metoda, ki vpliva na vaše razpoloženje, počutje, stres in celo hormone (na veliko študij sem naletela, kjer so prostovoljcem merili stresne hormone, krvni pritisk, bitje srca pred in po uporabi eteričnih olj ter dokazali, da oljčki niso samo placebo). 
Ali je to placebo
In ko ste pred pomembno odločitvijo, takrat je običajno, da pridejo na plan vsi strahovi (kako bom zmogla, a mi bo uspelo, in vsi tisti Kaj če....).Če berete navdihujoče misli in motivacijske knjige, potem boste povsod prebrali:
razmišljaj pozitivno, zaupaj sebi, najdi moč.

Ja, v teoriji vse jasno, ko pa ste v taki situaciji, ko vas stiska (oz. drugače rečeno, ste v coni neudobja :) in potrebujete zbrati pogum za naslednji korak, ni lahko razmišljati pozitivno.

V takem primeru je lahko vaša prva pomoč aromaterapija.

 

 

 


Kako deluje?

 

Eterična olja imajo najvišjo frekvenco od naravnih snovi, višjo kot sveža zelišča. Negativne misli in skrbi jo vam kaj hitro zmanjšajo in če ste dalj časa v taki situaciji, potem se vam slej ko prej začne poznati na zdravju - in ko boste na svojem, je zelo pomembno, da ste zdravi in polni energije (bolniške vam ne bo nihče povrnil).

Danes sem za vas izbrala 2 olji, ki lepo dišita in vas lahko podpreta pri vaših odločitvah (kar ne pomeni, da ju vi le duhate in se samo vse zrihta :)
Ali je to placebo

1. CIPRESA - kadar ste na življenjski prelomnici ali pred novimi odločitvami glede kariere ali poslovne poti (in vas vse skupaj kar malo plaši), takrat si privoščite eterično olje ciprese.

Podprla vas bo in pomirila, da se boste odločili v skladu s tem, kar čutite, čeprav še nimate vseh odgovorov na Kako.2. ROŽMARIN - vas zaščiti pred zunanjimi vplivi (predvsem dobronamernimi mnenji drugih, ki najbolje 'vejo', kaj je dobro zate, npr. starši) in poskrbi za jasnost, da se lažje fokusirate na eno stvar naenkrat.

 

 

 

Kaj bi v tem trenutku izbrali?