Kako odpraviti celulit za trajen učinek?

Celulit je tema, ki je spomladi zelo aktualna za večino žensk. Vse želimo biti lepe, urejene in čvrste, to pa uspeva enim bolj, drugim manj. Več kot 10 let nazaj sem hodila na različne "učinkovite" tretmaje za noge brez celulita, rezultat je bil več modric, kot pa bistveno manj celulita. Seveda ženske poskusimo vse, kjer nam obljubljajo rezultate. Namen tega prispevka je moje sporočilo, da se zagotovo da odpraviti večino celulita na nezahteven, enostaven način brez naprezanja. Povem vam, da sem imela 10 let nazaj neprimerljivo več celulita kot sedaj (čeprav sem po konstituciji od nekdaj bolj vitke sorte). Tukaj vam prilagam fotografijo od potem, škoda da je nimam od prej. Enostavni test je, da počepnete in vidite situacijo, ko so meča stisnjena s stegni ali pa enostavno stisnete kožo skupaj.

 

kako odpraviti celulit

 

Kaj sem spremenila? Nekaj let nazaj sem naredila bistvene spremembe v prehrani (čim več rastlinske hrane, ekološko pridelanih sestavin, zmanjšanje predelane hrane z dodatki...), nato še v kozmetiki (sama izdelujem čistila in celotno kozmetiko za družino), hkrati pa so se spreminjala tudi prepričanja in vzorce v glavi. Brez da bi se ukvarjala s celulitom, se ga je večina poslovila. Ugotovila sem pa čisto slučajno, ko sem delala na vrtu čepe in ugotovim, da je slika neprimerno boljša.

 

No, seveda imam še delo, ni še to to. Prvi plan je učvrstiti telo, vem pa da bo obvezno vključiti gibanje. Danes sem si naredila še učvrstitveno aromaterapevtsko olje.

 

V osnovno olje sem namešala 4% raztopino eteričnih olj: grenivka, cedra, geranija, limona in brin, med katere sem dodala tudi na novo odkrito eterično olje morskega koprca (Chritmum maritimum). To olje ima učvrstitvene in diuretične lastnosti ter je idealno v pripravkih za zmanjšanje celulita. Pomaga tudi pri hujšanju in zmanjševanju maščobnih delov ter pri specialni negi obraza zaradi regenerativnih in učvrstitvenih lastnosti.