Kam izginja ženski libido?

masaža eterična olja

 

 

Se kdaj znajdete v krogu, ko sami sebe komaj dohajate ob natrpanem urniku in kot da to ni dovolj, se vam službene obveznosti dostikrat zavlečejo čez delovnik?

 

 

In ko pridete domov, vas čakajo še obveznosti otrok in zvečer ste enostavno preutrujeni, da bi si vzeli čas zase ali v dvoje.

 

Ob takem tempu in stresu je čisto logična posledica, da je vaše telo utrujeno in so vaše misli čisto drugje (mogoče celo razmišljate, da bi lahko naredili še več tisti dan).

 

'Ja, ok, ampak jaz imam tega dovolj in si res želim, da bi bolj skrbela zase, da mi bo zvečer ostala energija ter da bi si znala vzeti čas samo za naju dva. Kaj naj naredim?'

 

Prvi pogoj, da dvignete libido in ustvarite sveže iskrice, je, da se dobro počutite v svojem telesu. In tukaj ne pišem o tem, da potrebujete za to popolno telo (tudi jaz se nisem vedno počutila dobro v svojem telesu, pa sem od nekdaj vitke postave).

 

 

 

Preverite svoj teden:

 

    Kako skrbite zase?

 

    Kolikokrat si vzamete čas zase in za tisto, kar vas res veseli?

 

 

 

Kdaj ste se nazadnje počutili polni energije?

 

Mogoče se spomnite trenutka, ko ste si privoščili tisti izlet v Italijo, brezskrbno raziskovali ozke ulice s trgovinicami in si vmes privoščili kosilo, brez da bi se vam kamorkoli mudilo. In po celem dnevu ste bili utrujeni, a energije in navdušenja ste imeli dovolj za izvažati. In to je tista skrivnost, potrebujete več stvari, ki vas napolnijo. 

 

 

 

Najbrž se sprašujete, kako naj začnem?

 

Berite naprej.

 

 

 

Ste vedeli, da obstajajo eterična olja, ki delujejo kot afrodiziaki?

 

Ja res, ampak niso čarobne kapljice, ki delujejo v sekundi. Vsekakor pa so odlična pri tem, da globoko sproščajo in poskrbijo, da sprostite stres in skrbi.

 

Eterična olja izboljšajo cirkulacijo, pomagajo vzpostaviti hormone nazaj v ravnovesje in vplivajo na živčni sistem. Pomagajo vam pričarati občutke toplote, intimnosti, sproščenosti.

  

Res delujejo, če jih pravilno uporabljate. Kot pri moji stranki Barbari, ki mi je napisala:

 

'Še bolj bom dala poudarek na masažo z mešanico eteričnih olj - sem ugotovila, da mi pomaga pri reševanju mojih hormonskih težav.'

 

Najboljše rezultate boste dosegli s celostnim pristopom. Zato preverite tudi vašo prehrano (mogoče vam velikokrat zmanjka časa za obroke ali da pojeste v miru) in ne pozabite na gibanje. Najbolj pomembna pa so seveda prepričanja in vaše misli, kaj res verjamete globoko v sebi.

 

 

 

Katera olja izbrati?

 

vrtnice eterična olja

 

Najbolj znani afrodiziaki so eterična olja, ki so pridobljena iz cvetlic, npr. vrtnica, jasmin, ylang-ylang...

 

Meni zelo ljubo olje je sandalovina, ki pričara takšno eksotično vzdušje in je moja prva izbira za izdelavo naravnega parfuma.

 

Muškatna kadulja pa je znana po tem, da pomaga vzpostaviti hormonsko ravnovesje nazaj.

 

 

Izberite vonj, ki je vam najbolj prijeten, saj bo le tak imel tudi učinek (kar vam je všeč, boste tudi z veseljem uporabljali). Enostavno ga lahko povonjate iz stekleničke ali si naredite masažno olje (recept najdete tudi na blogu).