Naravno nad prehlad in boleče grlo

eterično olje evkalipt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Se vas je to sezono že lotil prehlad z vsem, kar sodi skupaj (zamašen nos, kašelj, boleče grlo, vročina)?
Danes imam za vas recept, ki bo poskrbel za odpornost (uporabite pa ga že prej, ne šele, ko začutite, da se vas že nekaj loteva).

 


Še en zanimiv pogled na bolezni je od Louise Hay, ki pravi, da so naše misli zelo pogosto vzrok za bolezni (enako sem ugotovila tudi jaz pri sebi - dokler se nisem rešila starih prepričanj, toliko časa so se mi ponavljala vnetja).

 


Npr. boleče grlo:  kadar je vaša ustvarjalnost zadušena in onemogočena, takrat boste imeli težave z grlom (v grlu izražamo svojo ustvarjalnost).

 


Prehlad boste 'staknili', kadar boste potrebovali umik, počitek, kadar se vam bo vsega nabralo preveč (pa si sami ne boste dovolili počitka oz. ne boste hoteli obremenjevati drugih in prositi za pomoč).

 

 


Aromaterapija z eteričnimi olji je lahko vaša odlična pomoč (saj bakterije ne morejo postati odporne na eterična olja, za razliko od antibiotikov).

 


Za dihala so odlična eterična olja iz listov (drevesa dihajo s pomočjo listov). Eterično olje evkalipta je znano, da je odlično pri prehladih in polnem nosu. Olajša dihanje skozi nos, saj odpira zamašene nosne votline. Že samo njegov vonj prinese svežino!
Če imate že v službi okrog sebe prehlajene ljudi, potem vam zaupam, da je na testu že 2% mešanica v spreju uničila kar 70% bakterij v zraku (tiste, ki se kapljično prenašajo pri kihanju in kašljanju).

 

 

 

Kako si naredite ta sprej?

 

 

Potrebujete:

 

* 100 ml stekleničko z razpršilko

* 30 ml alkohola (70% dobite v lekarni)

* 40 kapljic eteričnega olja evkalipta (najbolje, da izberete evkalipt radiata, ker je bolj nežen in ga lahko uporabite tudi za otroke)

* 70 ml destilirane vode


V stekleničko najprej nalijte alkohol, v katerega nakapajte eterično olje. Do vrha dolijte destilirano vodo.


Pred vsako uporabo ne pozabite pretresti, saj se bodo drugače eterična olja nabrala na vrhu (ker se ne mešajo z vodo).

 

Enostavno in učinkovito!