Težave z želodcem?

meta eterično olje

 

 

Imate tudi vi doma eterična olja, a kar samevajo oz. jih uporabljate samo nad čajno svečko, da prijetno diši?

 

 

Eterična olja so tako vsestranska, da je res škoda, da bi jih nakapali samo v izparilnik - tam voda hitro zavre in eterična olja zelo hitro izhlapijo (in nimate kaj dosti od njih, saj vročina uniči veliko učinkovin).

  

Na potovanju v Miami sem eterična olja preizkusila pri jet lag-u (utrujenosti, glavobolih, neredni prebavi, slabemu počutju, ki jih povzroča razlika med časovnimi pasovi). No, nič od tega se ni zgodilo, čeprav je 6 ur razlike.

 

Preden sem šla na letalo, sem popila metin čaj - meta pomaga pri težavah z želodcem (sploh med poletom se ta razširi) in pomaga pri slabosti. S sabo sem imela tudi mešanico eteričnih olj za potovanja (ki mimogrede tudi omamno diši :).

 

 

 

Kako uporabite eterično olje mete?

 

Če nimate vedno mete v lističih pri roki, je veliko bolj enostavno, da uporabite kar eterično olje. Preprosto ga dozirate in vedno ga imate na zalogi, saj zadostuje že 1 kapljica. Ne pozabite jo vedno pred uporabo razredčiti v olju (lahko uporabite običajno olivno olje), ker sta v 1 kapljici dva šopa sveže rastline.

 

 

Razmerje za mešanico:

 

* 15 ml osnovnega olja (1 žlica)

 

* 1 kapljica poprove mete

 

 

Tudi če potujete z avtomobilom ali avtobusom, ne pozabite na meto (s sabo vzemite eterično olje poprove mete in kapnite 1 kapljico na robček - imejte ga v bližini, da ga večkrat poduhate). Priporočam vam jo pred vsakim daljšim potovanjem (mogoče greste kmalu na dopust z otroki, ki jim je pogosto slabo).