Že več noči ne morete spati?

Se vam zdi, da se sploh ne morete postaviti na noge in ste letos že veliko zamudili, ker je vaš imunski sistem res oslabljen?

Pa smo že v maju, ko se je zima že davno poslovila od nas. Kje je vzrok? 

Poln nos, boleče grlo, vnetje sinusov in ponoči si želite le normalno dihati ter se naspati, da boste čez dan normalno funkcionirali.

Tisti, ki me poznate, veste, da ne verjamem v teorijo, da se nalezem bolezni in virusov.

Vem, kadar se me je kaj lotevalo, je bil vzrok, da sem bila dalj časa pod stresom, nisem poskrbela za svoje zdravje, izpuščala obroke ali sem imela skrbi, ki mi niso dale miru.In ko ste enkrat na svojem, takrat nimate plačane bolniške, tako da je zelo pomembno, da poskrbite za svoje zdravje, še preden se lotite tega pomembnega koraka v vašem življenju. Sploh na začetku, ko ste sami za vse in postavljate stvari v sistem, ki bo deloval za vas.

Si predstavljate, da ste dogovorjeni s stranko, že več noči niste spali, težko se skoncentrirate, potem pa vam zboli še otrok (in ste še popoldan sami za vse, ker je mož veliko službeno odsoten)?


Stres je dobrodejen za vas, da ste produktivni, ni pa mišljen, da bi ga doživljali vsak dan. Veliko bolj pod stresom so ljudje, ki so najbolj zahtevni do sebe in želijo imeti vse pod kontrolo. In če to traja dalj časa, je čisto normalno, da vaš imunski sistem oslabi.Ne skrbite, tudi dobro novico imam za vas!

Glede na to, da sem bila jaz včasih zelo šibkega zdravja od malih nog naprej (ponavljajoča vnetja mehurja), sedaj pa je vse to preteklost, vključno z nizkim pritiskom in prehladi, imam veliko nasvetov, ki vam bodo pomagali.Eden od teh je pravilna uporaba aromaterapije z eteričnimi olji. Če vam dam čisto praktičen primer:

Evkaliptus je znan po tem, da je prva izbira pri težavah z dihali, pomaga vam znižati vročino (če res narašča proti 40 stopinjam), razkuži vam zrak v pisarni, kadar vsi okoli vas kihajo in smrkajo

HKRATI

pa vam pomaga, da se nehate vrteti v začaranem krogu ustaljenih navad (predvsem razmišljanja) in prepričanj.

Začnite z majhnimi koraki, npr. tako da vsak dan poduhate evkalipt, ki je vonj svežine in novosti.

In razbremenite se, ne rabite biti ženska multipraktik in najboljši v vsem. Dovolite drugim, da vam pomagajo (čeprav ne bo narejeno vse 100%, tako kot bi vi sami).

Zadihali boste!