Enodnevni odklop v Italiji

 

Italijansko hrano poznajo po celem svetu. In moram reči, da je tudi meni Italija zelo blizu in če le imam možnost, si vzamem prosto vsaj za enodnevni izlet.

 

Tokrat me je presenetil moj dragi in to kar sredi tedna (ja, oba sva navdušena nad italijanskim načinom življenja, predvsem nad tem, da znajo bolj uživati življenje kot mi, njihova znana la dolce vita).

 

In če ste tudi vi navdušeni nad italijansko kulinariko, potem berite naprej. Prava paša za oči in brbončice se skriva v Trstu. Takšne ponudbe na enem mestu še nisem videla, res priporočam. Odlična ideja za odklop v dvoje.

 

No, da začnem na začetku: ob morju v Trstu se je odprla trgovina Eataly (Eat + Italy), ki ima verigo svojih lokalčkov po celem svetu od L.A. do Japonske. Ni le trgovina, ampak kombinacija trgovinic in lokalčkov (kjer najdete od žara, pašte, ribjih specialitet in sladic).

 

Lahko bi se samo sprehajali med policami in občudovali vse te kozarčke, delikatesne specialitete in paketke testenin. Na ponudbi imajo le izdelke italijanskih proizvajalcev, presenetili pa so me tudi z veliko ponudbo ekoloških izdelkov.

 

 

 

Ko sem brskala po spletu, sem naletela na njihova načela oz. v kaj verjamejo in s temi se zelo strinjam:

 

 

Food unites us all

Dobra hrana nas združuje in nam pomaga najti skupne točke. Verjamemo, da se največ srečnih dogodkov zgodi ob hrani za mizo.

 

 

The secret to quality of life? Ouality products.

Ko izboljšujemo svoje življenje, takrat lahko pomagamo tudi drugim izboljšati njihova. S kvalitetno hrano, pijačo in seveda tudi kvalitetno preživetim časom.

 

 

V tem smo skupaj.

Kar izbirate danes, bo oblikovalo vaše življenje. Ko zahtevate zase najboljše, s tem podpirate lokalne pridelovalce in tako pomagate ustvarjati boljše okolje zase in za svoje otroke.

 

 

 

Več si poglejte na fotografijah:

 

ne spreglejte balzamičnega kisa za 100 eur, kolesa za rezanje pice, lestenca iz skodelic, lokala s prekrasnim razgledom tik ob morju....

 

Izlet pa lahko zaključite s sprehodom (tudi po trgovincah) v starem delu Trsta. Prečudovit je bil v sončnem dnevu :) 

 

 

 

Eataly - Trst

 

 

Ne pozabite, da so trenutki, ki si jih vzamete zase (in to brez slabe vesti), in res na polno uživate z vsemi čuti, nujna stvar, ki jo potrebujete še toliko bolj, če imate zahtevno in odgovorno delo. 

 

In če ste pogosto preutrujeni, da bi sploh šli od doma in zvečer potrebujete samo mir, začnite z majhnimi koraki. Ko ste brez energije, je čisto logično, da je ne morete potegniti nekje iz pete.

 

Kaj bi lahko bil za vas naslednji majhni korak (da pridete nazaj do svoje energije in začnete življenje uživati bolj na polno)?