Na kaj ste ponosni?

 

  

A ni res, da velikokrat pozabimo, kaj vse smo že dosegli in se naučili?

 

Ko sem "slučajno" našla tale video z Liso Nichols, mi je kar dal misliti. Že aprila, ko je prišla v Slovenijo, sem bila navdušena nad njeno energijo (ženska zna zavzeti pozornost 4.000 ljudi).

 


Kaj sem si najbolj zapomnila iz njenega intervjuja?

Vsako jutro si pred ogledalom povejte:

1. 7 stvari, na katere ste ponosni

2. 7 stvari, ki si jih oprostite

3. 7 stvari, ki si jih obljubite

 


In ne pozabite na vaš Zakaj, ta vam bo dal moč, da uresničite svoje želje!


 

 

 

 

3 top nasveti, kako se posloviti od stresa in izčrpanosti ter se še bolj zbližati s partnerjem in otroki

 

 

1. Za zdravje in odlično počutje je ključno, da si vzamete čas zase (za stvari, ki vas izpolnjujejo in osrečujejo).

 

Tako najbolj poskrbite tudi za zdravje svojih otrok in ste jim najboljši zgled (ko imate na urniku svoj hobi, čas za branje, masažo, nego, ali enostavno sproščanje na soncu, takrat ste pri delu bolj mirni, bolj osredotočeni, najmanjše stvari vas ne spravijo v slabo voljo in ste manj razdražljivi). 

 

 

 

2. Podzavestna prepričanja vplivajo na vaše ravnanje bolj kot si mislite.

 

Npr. če samo zamenjate običajno prehrano z ekološko, pa še vedno jeste v naglici, za računalnikom in nimate skupnih obrokov, ne bo velike koristi za vaše počutje (in zdravje). Ko delate spremembe, je ključno da v procesu uživate, saj brez tegane boste dosegli trajnih rezultatov.

 

 

 

3. S pohvalo najhitreje rastete.

 

Večina ljudi pri sebi največkrat opazi, kaj še niso dosegli, kaj vse še ne znajo, v čem niso dobri in koliko so vsi drugi bolj sposobni, bolje izgledajo...Spomnite se na trenutek, ko vas je nekdo pohvalil. Ste bili takrat ponosni nase in ste kar malo zrasli? Enako je pri otrocih in pri tem, kako se pogovarjate sami s sabo. Kolikokrat se pohvalite za stvari, ki so vam samoumevne (z nasvetom pomagali prijateljici, pospravili stanovanje, pripravili večerjo, pomagali otroku pri nalogi...)? Naj bo pohvala del vaše jutranje rutine.