3 razlogi, zakaj vam zmanjka časa zase

 

1. HITENJE 

 

Če čez cel dan hitite, da opravite vse obveznosti, tako službene kot zasebne, popoldan oz. zvečer ni enostavno preklopiti v umirjeno in sproščeno počutje. Za razvajanje pa je nujno, da ste sproščeni in si vzamete čas. Prvo naredite preklop: celodnevne misli in skrbi začasno dajte na stran. Kako? 

Pojdite ven v naravo, na teraso ali v drug prostor, kjer se običajno zadržujete v istem času ter si privoščite dihanje. Tako globoko, umirjeno, zavestno. Že 10 vdihov in izdihov vam bo pomagalo.

 

 

 

2. DOMAČE OKOLJE

 

Ko ste na počitnicah, pri prijateljih, v wellnessu, sploh takrat, kadar greste v čisto nov kraj, novo okolje, se počutite drugačebolj posebno, opazite zanimivosti: vaš um je odprt in prav nič se ne dolgočasi.

 

Enako naredite doma: zakaj si ne bi ob večernem tuširanju prižgali svečke, nadišavili prostor? Tudi rutinska opravila, kot je umivanje zob, si naredite prijetna. Povonjajte priljubljeno eterično olje kar iz stekleničke ali pa ga nakapajte na storž, ki ga položite ob umivalnik. Bodite domiselni in uživajte ob tem.

 

 

 

3. VAŠI OBČUTKI:

 

Česar niste nikoli počeli, vam ni poznano. Kdaj ste si nazadnje privoščili masažo svoje kože? Ne samo, da se na hitro namažete s kremo ali oljem, ampak da se razvajate z občutkom in pozornostjo? Tisto, kar vam je najbolj všeč in si želite (razvajanja v centru dobrega počutja, nega pri kozmetičarki, savna, masaža...), to je tisto, kar si morate dati najprej sami in to vsak dan. Seveda je super, da se odpravite izven domačega okolja, vendar to ni možno vsak dan (ob otrocih in kadar je mož veliko službeno odsoten).

Vključite mini razvajanje kože že zjutraj, ko nanašate kremo ali pa maskaro na trepalnice; naj bo to vaš lepotni ritual, ki mu dodajte kanček posebnosti. Spodaj pa imam za vas idejo za prvi mini ritual.

 

 

 

 

 

Recept za nego in pomladitev rok

 

nega rok

 

 

Roke nam vsak dan pomagajo pri različnih opravilih, le kaj bi brez njih. Kolikokrat pa jim privoščite kakšno pozornost in jih malo pocrkljate?

 

Za vas imam recept, ki bo naredil vaše roke mehke, hkrati pa se boste ob tem prijetnem opravilu sprostili od vsakodnevnih obveznosti.

 

 

1. DIŠEČA KOPEL:

 

V skledo si natočite toplo vodo. Po želji ji lahko dodate žličko olja, kateri ste prej dodali 2 kapljici priljubljenega eteričnega olja (npr. sivka ali limona). Pozor: eterično olje vedno zmašajte z maščobo, saj v vodi ni topno.

Prste pomočite v vodo in jim privoščite vsaj 5-minutno kopel. Obnohtna kožica in nohti se bodo zmehčali.

 

 

2. PILING ZA ROKE:

 

V drugi skledici si naredite piling oz. luščilo za roke: zmešajte 2 žlici pomarančne lupinice z malo olja, v katerega lahko dodate 3 kapljice eteričnega olja (pozor: eterično olje vedno zmašajte z maščobo, saj v vodi ni topno), toliko da dobite mazljivo pasto. Če nimate pomarančne lupinice, lahko uporabite drobno mleto sol ali sladkor. Limona je odlična izbira za puste nohte in takšne, ki se hitro zlomijo.

Piling dobro vmasirajte v kožo in splaknite z vodo. Vaše roke bodo že sedaj mehke.

 

 

3. NOČNA NEGA:

 

Za dodatno nego ali če imate razpokano obnohtno kožico, si privoščite delux nego: zmešajte žličko medu z žličko olja in vmasirajte v roke (lahko dodate 2 kapljici eteričnega olja kadilne bosvelije - znana je po tem, da celi obnohtno kožico in pospešuje rast nohtov). Roke zaščitite z bombažnimi rokavicami ter pustite čez noč, zjutraj boste navdušeni.

 

 

 

  

 

nega rok