Kakavovo maslo za lepo in zdravo kožo

kakavova zrna      kakavovo maslo

 

 

Kakavovo maslo: na kaj vas spomni? 

 

Jaz najprej pomislim na čokolado, ki slastno diši. Kaj pa če bi tudi vi dišali to poletje po čokoladi?

 

Zaradi prijetnega vonja po čokoladi je zelo priljubljeno v naravni kozmetiki, prav tako pa tudi v kuhinji, saj iz njega lahko naredite slastne unikatne čokolade.

 

 

Maslo pridobivajo iz kakavovih zrn in je zelo stabilno v primerjavi z drugimi maščobami. Če kupite svežega, ga lahko imate doma na hladnem tudi 5 let. Zaradi obilja antioksidantov je zelo stabilno in ne postane hitro žarko. Najdete ga v različnih oblikah: kot tablica masla, v nepravilnih koščkih ali peletih...

 

Na sobni temperaturi je trdno, vendar se na toploti hitro stopi (npr. če ga daste na kožo). Lahko si tudi naredite bolj mazljivo maslo za telo in sicer tako, da ga zmešate z oljem ( povečate razmerje na 1:1). Za ohranjanje porjavelosti mu dodajte korenčkovo olje, ki ga lahko naredite tudi sami.

 

kakavovo maslo za telo

 

Lahko kupite prečiščeno kakavovo maslo (ki mu je odvzet vonj in hkrati tudi druge njegove kvalitete) ali neprečiščeno.

 

Jaz trenutno uporabljam maslo, ki je rjave barve, torej neprečiščeno (običajno se ga dobi v nežno rumeni barvi). Zelo lepo diši, da bi ga kar pojedla (skoraj lahko pričakujete sladek okus, vendar boste dobili le okus masla).

 

Jaz poleti uporabljam večinoma samo kakavovo maslo za kožo (in me ne opeče več). Razen na začetku sezone, ko sem še čisto bele polti in se počasi privajam na sonce, si naredim kremo za sončenje (z mineralnim filtrom).

 

Najlažje je, da si maslo nanesete na mokro kožo, ker se lažje vpije in tudi hitreje ga boste razmazali. Je top izdelek, ki ga lahko uporabljate tudi po sončenju (pomagal bo nahraniti kožo). Preverjeno bo vaša koža na nogah bolj mehka, hkrati pa boste še podaljšali zagorelost (da se ne boste prehitro oluščili).