Kumarični gel za zmanjšanje podočnjakov

Kumarični gel

 

Sezona kumar je tu in lahko jih uporabite še kako drugače kot v solati. Večina vas gotovo pozna prizore iz kozmetičnih salonov, kjer imajo ženske rezine kumar na očeh. Najbolj enostaven način je, da kumaro dobro ohladite in hladne rezine položite na oči. Kumare imajo obilo vitaminov, sploh vitamina C, vsebujejo pa tudi velik delež vode. Za preprečevanje podočnjakov je seveda pomembna vlaga od znotraj z zadostnim pitjem vode, hkrati pa si lahko pomagate s kumarami. Odlične so v tem, da zmanjšajo zabuhlost okrog oči in podočnjake.

 

Lahko si pripravite kumarični gel, ki ga zvečer namažete okrog oči. Dobro operite kumaro (če jo lahko dobite svežo z vrta, še toliko bolje) in iz nje stisnite sok. Če imate doma sokovnik, vam bo v veliko pomoč.

 

Dodajte 0,6% ksantan gumija (je naravno gostilo, katerega dobijo pri fermentaciji sladkorja). Mešanica se ne zgosti takoj, tako da počakajte vsaj pol ure in nato preverite pravo gostoto. Za daljšo obstojnost lahko dodate nekaj kapljic konzervansa, npr. cosgard, ki je dovoljen tudi v certificirani ECOCERT kozmetiki. Izdelek hranite v hladilniku.

 

Če nimate sokovnika, lahko kumaro zmiksate v mešalniku z malo destilirane vode ali ohlajenega kamiličnega čaja, precedite in nato dodate gostilo. Za tiste, ki imate doma pravi aloe vera gel, lahko sok zmešate z njim namesto ksantan gumija.

 

Izdelek je učinkovit toliko časa, dokler ohrani lepo zeleno barvo in svež vonj.