Slastna čokoladna maska

Slastna čokoladna maska

 

Ker premalokrat crkljamo same sebe, je ta maska hitra in luksuzna nega za našo kožo. Všeč mi je, da lahko pobrskam po kuhinji in shrambi ter že imam sestavine za domačo in prav zares naravno kozmetiko.

 

 

 

 

Recept:

 

  • 5 čajnih žličk čistega kakava
  • 5 čajnih žličk rdeče gline
  • 1 čajna žlička kurkume

 

Vse sestavine dobro premešamo in shranimo v lončku. Ker maska vsebuje glino, uporabljamo le les in steklo (glina odlično absorbira). Za uporabo vzamemo 1 žličko maske ter jo zmešamo z jogurtom, smetano ali pa z malo olja in hidrolatom. Masko namažemo na obraz in pustimo 5 minut. Pred ostranjevanjem obraz navlažimo z vodo ter izperemo. Obraz navlažimo s hidrolatom.

 

Rdeča glina je bogata z železovim oksidom in je zato takšne barve. Glina vrača lesk pusti koži in absorbira odvečno maščobo ter toksine. Kožo očisti in neguje ter jo pusti mehko.

 

Kurkumo kot začimbo ogromno uporabljam v kuhinji, najpogosteje jo najdemo v curry-u. Odlična je tudi za uporabo v kozmetiki, deluje protivnetno ter skrbi za sijoč izgled in čvrsto kožo. Ima zelo močno barvo, zato v masko dodamo maščobo, da nam ne ostane rumen izgled.

 

Pravi kakav je poln antioksidantov, vitaminov in mineralov, skupek vseh pa pomaga izboljšati videz kože. Poleg tega še slastno diši in prispeva k dobremu počutju.

 

Privoščite si luksuzno masko kar doma.