Dišeče tablete

Dišeče tablete

Čiščenje stanovanja je lahko naporno, zakaj si ga ne bi poenostavili in naredili dišečega?

 

Stanovanje se samo od sebe ne bo očistilo, z drobnimi triki pa si ga lahko poenostavite in si prihranite čas zase.

 

Če vam pogosto zmanjka časa zase (ko pogrešate vsaj pol urce miru in sprostitve, da spočijete in odklopite glavo), razmislite, koliko lažje bi bilo, če bi imeli pomoč doma.

Predstavljajte si, da imate doma pospravljeno, otroke ne pošiljate stran, ko hočejo vašo pozornost, zvečer pa z veseljem pozdravite moža, ki je imel cel dan delovno.

 

Prva vaša gospodinjska pomočnica so lahko dišeče tablete, za katere sem dobila idejo, ko sem izdelovala kroglice za kopeli.

 

 

Soda bikarbona in citronska kislina pomagata pri odstranjevanju vodnega kamna, eterična olja pa odlično razkužujejo in osvežujejo.

  

 

 

Izdelava je povsem preprosta, potrebujete:

 

   * 300 g sode bikarbone

   * 100 g citronske kisline

   * po želji eterična olja (100 kapljic)

   * destilirano vodo v razpršilki

 

 

1. Skupaj zmešajte sodo in citronsko kislino ter pazite, da razbijete vse grudice. Dodajte priljubljena eterična olja; jaz sem izbrala limono, sivko in meto.

 

2. Mešanico dobro premešajte in z razpršilko pošpricajte, dokler ne dobite zmesi, ki se že sprijema skupaj. Nikakor ne dolijte vse vode naenkrat, kajti zmes bo že reagirala z vodo (začelo se vam bo peniti) in kasneje ne bo učinka. Priporočam, da vlažite počasi.

 

3. V pripravljene modelčke (lahko tudi za mafine) nadevajte mešanico, ki jo dobro potlačite. Če modelčkov nimate, v roki oblikujte kroglice ali piškotke ter jih pustite, da se posušijo in strdijo čez noč.

 

4. Shranite jih v tesno zaprti posodi, da se ne navlažijo.

 

5. Tableto dajte zvečer v wc školjko in zaprite ter pustite, da učinkuje čez noč. To je vsa umetnost, ličen lonček pa imate lahko za okras v kopalnici.