Kako naj si dvignem samozavest, če mi je že misel na izpostavljanje grozna?

 

 

To vprašanje večkrat dobim od svojih strank, sploh ko grejo na novo pot oz. je pred njimi skok v neznano.

Naj vas potolažim, nihče, ampak prav nihče ni bil samozavesten, ko se je lotil nečesa novega. Recimo moj primer, jaz sem bila suverena v službi za delo, ki sem ga obvladala. Ko pa sem šla na svoje, na popolnoma nov teren, je bila samozavest spet na preizkušnji.


In vedno je tako, kadar stopite na novo stopničko. 

 


Če vas ne stiska, ste še vedno v coni udobja.

 


Če vam dam čisto praktičen primer:

Recimo, da veste, da bi bilo dobro postaviti FB stran in objaviti svojo zgodbo, ker bi tako dosegli več ljudi, a se kar ne morete lotiti in odlašate, ker imate toliko drugih stvari še prej za naredit.

V resnici pa se izogibate in se zamotite z drugimi zadevami, ker vas je
strah izpostaviti se, ali strah tega, da bi se vam posmehovali ali vas kritizirali. Treba je trenirati to mišico samozavesti
in postala bo vse močnejša
(in strahovi vse manjši). 
Seveda pa v novih situacijah pridejo
na plan strahovi, prepričanja, ki vas hočejo
zadržati na poznanem terenu. Pomembno je,
da jih prepoznate, kaj se skriva zadaj in da jih ne ignorirate.

Podobno kot pri otrocih, ki vam hočejo nekaj pokazati, vi pa nimate časa, ker delate za računalnikom. Običajno postanejo otroci vse glasnejši, ane?

 

 Zavedajte se, da imate unikatna znanja in izkušnje, ki jih nima nihče drug na tem svetu (ja res). Priznajte si to in ko boste začeli pri sebi to ceniti, boste naredili prvi korak do tega, da dvignete svojo samozavest in poveste svetu, v čem ste res dobri.

 


 

 

 

Pridružite se skupini Fresh podjetnica, če bi radi prepoznali, v čem ste res dobri (in iz svojih talentov in izkušenj oblikovali ponudbo, zaradi katere boste drugačni od ostalih) - za članice sem pripravila brezplačno video serijo z nasveti, kako si postavite trdne temelje za vaš biznis in se izognete najpogostejšim napakam.

 

Kliknite spodaj na gumb, da se pridružite >