Kako se začeti promovirati (sploh če začenjate na novem področju)?

 

 

 

Ko sem bila na začetku, sem mislila, da rabim samo znanja o promoviranju na FB in drugih omrežjih + navodila za gradnjo mejling liste.

 

Kako naj se promoviram

 

S ciljem, da bom dosegla čim več potencialnih strank. 

Vam zveni znano?

Nisem imela izbrane ciljne (oz. rajši rečem idealne) stranke in niti postavljene jasne strategije, kaj dejansko hočem uresničiti.

Ja, nekaj bo že iz tega, saj vseskozi delam.

Če vam dam primer za lažjo predstavo: postavljala sem spletno stran, na mejling listo dodajala skoraj vse ljudi, kar sem jih poznala, objavljala na FB, oblikovala letake in jih pridno puščala povsod...in od tega ni bilo nobene stranke.

Postale pa so tiste, ki sem jim mojo ponudbo predstavila osebno, kje jim lahko pomagam oz. kaj jih lahko naučim. 

 

 

 


Ampak promocija od ust do ust je potekala prepočasi.  

 

Zato sem hotela izkoristiti splet, ampak na način, ki takrat ni bil primeren zame.

Moj zaključek? Spletni marketing ne deluje zame.

In če se je vam zgodilo že kaj podobnega, vam zaupam, da spletne strategije DELUJEJO, le če imate pravilno postavljen sistem (ja ista orodja, ki pri meni na začetku niso delovala, sedaj delujejo).

Očitno sem že potrebovala to preizkusiti v praksi, da sedaj lahko to naprej predajam vam.In res drži: 

Cilj brez načrta je samo želja.

 

 

Kako naj se promoviram

Ne ostanite samo pri svojih željah - zaupajte si, da ste sposobni to uresničiti, drugače vas ne bi tako vleklo v to (kar ne pomeni, da morate vse sami).

Če se še vedno vrtite v krogu dvomov in strahov (ter se vam ponavljajo ene in iste situacije, le z drugimi ljudmi), potem je nujno, da začnete pri reševanju teh, še preden odprete s.p. (četudi popoldanski).

Prihranili si boste veliko časa in s tem tudi stroškov v biznisu ter se boste z jasnim načrtom počutili veliko bolj samozavestni in pripravljeni narediti skok v neznano.