Ste ambiciozni, a na mrtvi točki?

 

Ali se vam zdi, da ima dan premalo ur za vse, kar želite uresničiti?

Urnik


In si sploh ne predstavljate, da bi v vaš urnik še kaj dodali, sploh ker ste v službi ste na odgovornem mestu, ki vam vzame veliko energije, da dostikrat domov pridete nervozni in živčni.


Hkrati pa vas občutek, da stagnirate, ostajate na mrtvi točki, kar mori in čutite, da je prišel čas, da nujno nekaj spremenite.


"Kje naj pa začnem?
Rada bi počela več tistega, kar me res veseli. Ko delam stvari za moj 'gušt', nisem nikoli utrujena, dobim še nov zagon."To velikokrat slišim od mojih strank in seveda potem je čas za konkreten načrt, kako začeti graditi biznis ob službi (ja, jaz sem najprej pustila službo in potem začela, vem pa, da ni nujno, da je vaša pot enaka).


Vem, kako je bilo pri meni včasih, ko sem si naredila plane, zastavila cilje, jih lepo napisala v blok, vse 'po pravilih', tako kot naj bi bilo v teoriji.

 

 


Praksa?

Planer
Cilji so ostali lepo napisani, jaz sem pa vmes našla vse drugo, od motivacijskih videov, webinarjev, knjig, ki jih moram prebrati, delavnic, na katere nujno moram iti, da res dobim dovolj znanja.

 

 


Vam zveni znano?

 

Ja, dokler najdete čas za vse drugo vmes (za kar globoko v sebi veste, da je le odlašanje), takrat se kaj bistveno ne bo spremenilo v vašem življenju.


Povedano po resnici, če nič ne spremenite, gre še na slabše (zaženite alarm že sedaj, sploh če se vam stres že pozna na zdravju).


Ko se boste sami pri sebi 100% odločili, to je to, danes začnem (ja, danes, ne jutri), takrat boste dobili motivacijo in prave ljudi naproti. 


Kar ne pomeni, da morate vse sami (kar večina žensk misli, da drugače niso dovolj sposobne).
Da začnemo kar takoj s PRAKTIČNO VAJO, ki vam bo pri tem pomagala (iz teorije v prakso):


In veliko bolj deluje, če si zapišete, tako, da kar vzemite list in svinčnik :) 


1. Razmislite, kaj v vašem dnevu oz. tednu lahko opustite oz. delegirate naprej?
recimo, da je to pospravljanje (res bi bilo super, da pridete v pospravljen dom, kjer še prijetno diši, ane?)2. Komu?gospodinjstvo
npr. gospodinjska pomočnica 1x na teden (tale zna biti tricky, vem kako je bilo pri meni - občutek, da nisem dovolj sposobna, slaba vest, kaj bodo pa drugi rekli) 


3. Kaj pridobim + za kaj jih bom porabila?
2 uri na teden = 1h za masažo + 1 uro za gradnjo biznisa


Kar je najbolj pomembno, dovolite si občutke, ki pridejo na plan, kajti ti isti vas znajo ovirati pri poslu (ko boste nehote sami sebe blokirali in se vrteli v začaranem krogu).


Zapomnite si, definitivno je vaša želja uresničljiva (kot npr. da bi delali le 4 dni na teden, 3 dni bili prosti), ne mislite pa, da morate vse sami.


Poglejte uspešne ljudi, športnike, vsak ima ob sebi trenerja, mentorja, pa ne le enega, ekipo, ki ga spodbuja, zna usmeriti, pokazati pravo pot in najbolj pomembno, pokaže na slepe pege (to so tiste stvari, ki jih pri sebi ne morete opaziti, ker ste toliko v svoji zgodbi).


In če razmišljate 
"ne morem si privoščiti" -  ja res si ne morete privoščiti, da žrtvujete svoje odnose, zdravje, občutkov, da vas vedno nekaj zaustavlja in da za vas to ni možno.

 

Predstavljajte si, kako bi bilo videti v vašem dnevu, da ste osvobojeni svojih trenutnih strahov in ste stopili na pot, ki si jo želite. navdušenje

 

Da imate stranke, ki so navdušene, da lahko delajo z vami, od prijateljic pa dobite čestitke "vau, kako ti je pa to uspelo?"

 

Naslikajte si svojo vizijo in se jo držite, ne glede na vse + v kombinaciji z navdihom in načrtom, ki vas bo držal v akciji.