Vas je strah izstopati?

 

 

Ali tudi vi pogrešate prodajalce, ki bi se vam posvetili? 

 

Priznam, da so že skoraj izumrli, ampak še vedno se kje najdejo kot skriti biseri. Ravno včeraj smo kupovali posteljnino in sem bila res pozitivno presenečena! Dejansko si je vzel čas in se nam posvetil, predstavil pluse in minuse. Kakšna redkost. Sem si ga zapomnila in vem, da bom šla naslednjič gotovo v isto trgovino. Povsem enako je tudi na drugih področjih - na delavnicah in dogodkih.

 

V petek sem pomagala organizirati dogodek za stranko, ki je na izviren način predstavila svojo butično kolekcijo naravne kozmetike in poskrbela za razvajanje vseh udeleženk na dogodku.

Spodaj nekaj utrinkov in seveda 3 nasveti, ki vam bodo pomagali, da naredite vaš dogodek unikaten in s pozitivnim vzdušjem navdušite stranke, da se bodo z veseljem odločile za nakup pri vas.

 

 

 

 

3 nasveti za atraktiven dogodek, ki bo navdušil vaše stranke

 

1. Razširite glas in izkoristite splet:

 

kje se najbolj splača oglaševati

 

Če vam je tehnologija grozna in se kar izogibate objavam na družabnih medijih, potem samo še niste spoznali nekoga, ki bi vam to po domače razložil. Predstavljajte si, da z veseljem napišete vabilo in da vam nikoli ne zmanjka idej za objave! Izhajajte iz sebe, kaj vas navdušuje in na kakšnem dogodku bi vi uživali. Tako boste tudi lažje napisali atraktiven program za vaše idealne stranke, da se boste na dogodku zlahka vključili (in se ne boste počutili vsiljivi), stranke pa se bodo z veseljem odločile za nakup vaših izdelkov.

 

 

 

 

2. Oblikujte fotke za oglaševanje, ki pritegnejo pogled:

 

kje se splača oglaševati

 

Če še niste vešči oblikovanja, imate na spletu kar nekaj brezplačnih programov za oblikovanje, ki so enostavni za uporabo. Ponujajo veliko predlog, ki jih samo malo preoblikujete in že imate vabilo ali vstopnico, ki bo pritegnila pogled. Eden od programov, ki jih uporabljam tudi jaz, je www.befunky.com. V teh programih lahko oblikujete objave za Facebook, kot so npr. navdihujoče misli ali za članek na blogu.

 

 

 

 

 

 

3. Uporabite vonj za prijetno vzdušje:

 

eterična olja

 

Kaj boljšega, ko pridejo ljudje na dogodek in vprašajo, kaj pa tako lepo diši. Uporabite naravna eterična olja in z njimi poskrbite za prijetno vzdušje. Če pa bo vaš dogodek v popoldanskem času, boste npr. s pomarančo tudi dvignili razpoloženje in poskrbeli, da se vsi na dogodku sprostijo in pustijo skrbi zunaj. A pozor, tako učinkujejo le naravni vonji (nos lahko prelisičimo z umetnimi vonji, možganov pa ne). Na mize položite storžke, ki ste jih nakapali z eteričnimi olji. Sami pa pred dogodkom uporabite grenivko, ki bo poskrbela, da sprostite tremo in okrepite samopodobo.

 

 
 
 
 
Melito poznam že nekaj časa in že večkrat mi je pomagala pri organizaciji dogodkov. Obakrat sem bila zelo zadovoljna, zadovoljni so bili tudi vsi povabljenci.
Ko se zmeniš z Melito za sodelovanje, te ves čas vzpodbuja, opozarja na stvari, ki jih je treba narediti. Vse poteka prijazno, vendar vseeno čutim, da moram stvari naredit. Če kakšno stvar zajamram, da ne gre, pa sprejme z razumevanjem.
 
Ima veliko znanja na različnih področjih, pokriva širok spekter področij, ki jih potrebujem v času, ko začenjam podjetniško pot. Skupaj sva organizirali tudi dogodek ob otvoritvi moje kozmetične linije. Ob sodelovanju z njo čutim varnost, saj je zelo zanesljiva in točno vem, da bo naredila vse, kar se dogovorimo in da bo ob pravem času na dogovorjenem mestu. 
 
 
Spodbudila me je v to, da sem skupaj z njo posnela video, naučila me je delanja z mailchimp, kako se lotiti organizacije dogodkov, na kakšen način se lotiti pisanja reklam, da pritegnejo pozornost. Nenazadnje tudi komunikacije s strankami. Všeč mi je njena iskrenost, pripravljenost deliti svoje znanje z drugimi. Mislim, da je iskrenost potrebna pri  komunikaciji s strankami.
 
Jaz osebno ne maram organizirati dogodkov za veliko ljudi, v sodelovanju z Melito pa to zgleda precej enostavno in uživam pri pripravah in izvedbi. Misel na izpostavljanje v družbenih medijih mi ni več tako grozna.
 
Melito definitivno vidim kot dobro motivatorko, se ti posveti in te dovolj nevsiljivo vodi tudi skozi neprijetne, ampak nujne stvari. Sodelovanje z njo priporočam, ker obvlada veliko različnih področij in ti na ta način prihrani dosti stroškov. Včasih že majhna, navidez ne tako pomembna informacija, pomaga marsikaj prihraniti, saj ni treba plačevati dragih uslug za vsako malenkost. Zna usmeriti tudi k drugim strokovnjakom, ki jih potrebuješ, saj je v zadnjih letih zbrala veliko poznanstev in izkušenj. 
Definitivno pa je pomemben tudi njen osebni prijateljski odnos, saj ob sodelovanju z njo dobiš občutek, da ti res želi pomagati in te s pozitivno motivacijo potisne novim zmagam naproti. Vse prehitro namreč padem pod vpliv negativnih misli, ki me ustavijo, Melita pa zna s svojim človeškim načinom to presekati in me prepričati, da je potrebo vztrajati na svoji začrtani poti.
 
Brigita
 
 
 

 

 

 

Dogodek - Prednovoletni Glamur