Dišeča antistres kombinacija

antistres čaj eterična olja

 

 

 

Počnete več stvari hkrati v upanju, da boste tako naredili več?

 

Multitasking je out, sploh če želite, da vam zvečer ostane še kaj energije. 

Se sprašujete, kaj naj naredim, saj vsak dan komaj 'poštimam' osnovne stvari.

 

Ne boste prišli do več energije, če mislite, da morate delati še več, ampak je čas, da začnete delovati drugače. Saj veste, če vse delate več ali manj enako, lahko pričakujete tudi enake ali podobne rezultate.

 

Prvi korak lahko naredite prav sedaj in naj bo nekaj, kar običajno ne naredite.

 

Čas je za čaj + bergamot!

 

 

 

Kombinacija, ki ima antistres učinek, hkrati pa poskrbi, da boste imeli boljšo koncentracijo in fokus (kot kava).

 

Ste vedeli, da je Earl Grey črni čaj, ki mu je dodano eterično olje bergamota?

 

Bergamot je moj priljubljen vonj, ki mi dvigne razpoloženje, sploh takrat, ko čutim napetost in stres zaradi vseh stvari, ki jih imam še za narediti v enem dnevu. Bergamot spada med citruse, vendar ni primeren za uživanje, saj je prekisel. Nam najbližje raste v Kalabriji v Italiji. 

 

Pravi Earl Grey sprošča in pomirja skoraj v trenutku. Je odlična alternativa za takrat, ki ste popili že preveč kave.

 

Več o tem, katera eterična olja vam pomagajo pregnati utrujenost in stres ter poskrbijo za večji fokus, pa najdete v mojem spletnem programu kot del vsebin modula Sončna Oaza.

 

 

 

Čaj, ki vas bo res sprostil in imel učinek, mora biti kvaliteten.

 

Visoka cena, lepa embalaža in dejstvo, da ste ga kupili v čajnici, vam tega še ne zagotavlja. Pomembno je, da izberete takšnega, ki ne vsebuje pesticidov (da je iz ekološke pridelave).

 

Za najboljši okus in kar največ antioksidantov uporabite svežo, izvirsko vodo in opustite čajne vrečke (ki so zelo pogosto obdelane s kemikalijami, vi pa verjetno nočete po nepotrebnem obremenjevati vašega telesa).

 

 

 

Pravilna priprava

 

Čaj namakajte v vroči vodi 2 minuti, precedite in pustite, da se 4 minute ohlaja. Če ga boste predolgo pustili, lahko uničite okus in posledično tudi učinkovine.

 

Če se ravno sedaj sprašujete, kje bi dobili tak čaj, imam enostavno rešitev za vas. Lahko si pravi Earl Grey naredite sami!

 

Poskrbite le, da nabavite kvaliteten črni čaj, ga stresite v posodico in dodajte nekaj kapljic eteričnega olja bergamota.  Preverite, da imate doma takšno eterično olje, ki se lahko uporablja v prehrani.

Vsebino dobro pretresite in pustite vsaj en teden, da se vonj dobro poveže s čajem (vmes ne pozabite vsaj 1x na dan pretresti).