Vroča čokolada

vroča čokolada

 

 

Predstavljajte si, da imate v rokah gosto, vročo čokolado (z okusom pomarančke) in se crkljate s svojimi najbližjimi. Zunaj je že noč, v kaminu pa nežno prasketa ogenj. Nikamor se vam ne mudi in ste čisto sproščeni (pravzaprav je to vse, kar zdajle potrebujete).

 

Za takšne skupne trenutke sem za vas pripravila recept, ki si ga čisto enostavno prilagodite tako, da uporabite sestavine, ki so vam všeč. Za piko na i dodajte eterično olje pomaranče, presenetili boste vaše brbončice. Pravo eterično olje pomaranče vam bo pomagalo pri prebavi in krepitvi imunskega sistema, njen vonj pa vam bo dvignil energijo.

 

 

Sestavine za 1 skodelico:

 

  • 250 ml mandljevega napitka (ali mleka)

 

  • 2 jedilni žlici koruznega škroba

 

  • 1 čajna žlička rožičeve moke (lahko nadomestite s kakavom)

 

  • 1 čajna žlička čistega kakava

 

  • 2 jedilni žlici nerafiniranega sladkorja (ali javorjevega sirupa oz. drugega sladila)

 

  • ščep soli

 

  • 1 jedilna žlica rastlinske smetane (ali sladke smetane)

 

  • 1 kapljica eteričnega olja pomaranče (prehranske kvalitete)

 

 

1. Mandljev napitek kupite, še boljše pa je, če si ga pripravite sami. Skodelico mandljev namočite za 8 ur. Splaknite pod tekočo vodo in dajte v blender; dolijte toliko vode, da dobite vsega skupaj 1 liter. Dobro zmiksajte in precedite čez gazo.

 

2. Za vročo čokolado odmerite 250 ml: vzemite stran 50 ml tekočine in jo zmešajte s škrobom, rožiči, kakavom in sladkorjem. Preostalo tekočino segrejte na štedilniku.

 

3. Skuhajte po enakem postopku kot puding: mešanico vlijte v segret mandljev napitek in mešajte, da se zgosti. Dodajte še ščepec soli, da okrepite okuse. Če želite bolj gosto čokolado, dodajte več koruznega škroba.

 

4. Ko je čokolada kuhana, lahko dodate žlico smetane, v katero ste prej dobro vmešali kapljico eteričnega olja pomaranče (eterična olja niso topna v vodi, zato jih vedno vmešamo v maščobe).

 

5. Ne spreglejte: če uživate v sladicah (resnično in brez tistega glasu slabe vesti), vaše telo sprošča endorfine, ti pa poskrbijo, da telo z lahkoto presnovi zaužito hrano (in vas ne bo več skrbelo, ali je vroča čokolada zdrava za vas).

 

 

 

 

 

vroča čokolada