Nimate 5 minut zase?

V današnjem hrupnem svetu je kar težko najti miren kotiček, če ga pa že najdete, pa pogosto ostanejo še hrupne misli v glavi (kaj vse imam še za naredit, jaz pa tukaj na terasi berem, ko so otroci ravno pri babici, perilo se ne bo samo zlikalo).

 

In sploh ne uživate v času, ki ga imate zase in se vam oglaša slaba vest.

Če hočete napolniti baterije in se res sprostiti, je nujno tudi v teh trenutkih najti fokus.

 

Kaj to pomeni?


Jaz se hočem le odklopiti, si mislite.

 

 

 

Fokus nase

 

S tem si pokažete, da ste prav tako pomembni kot katerikoli drug član družine.

In v tem času ugasnite zvonenje na telefonu (in osveževanje mejlov, da vas ne bi vmes mikalo samo malo pogledati), se ne odzivate na zvonec na vratih in zaupate, da bo vse v redu, čeprav ne boste 10 min na voljo.

 

In ko vprašam stranke, koliko časa rabijo zase, sem presenečena, da si želijo včasih le 5 minut, da zadihajo in da jih nobeden ne cuka za rokav.

Da imajo svoje minute za kavico v miru.

 

 

 

Odklop z eteričnimi olji

 

Za resničen odklop in sprostitev so vaši odlični pomočniki eterična olja. Pomembno je, da jih pravilno uporabljate, drugače ne bo efekta (prav tako ga tudi ne bo, če nimate pravih eteričnih olj).

S tem, ko se boste sprostili, boste lažje zaspali (in bolj trdno).

 

Prava sivka je eno najbolj raziskanih eteričnih olj, ki so zelo učinkovita pri sproščanju.

Ko brskam za študijami, sem naletela na eno, ki je pokazala, da je sivka dejansko sprostila živčni sistem – spremljali so krvni pritisk, srčni utrip in celo temperaturo kože ter možganske valove.

Torej še en dokaz, da aromaterapija res deluje in ni samo placebo (v tej študiji so uporabili tudi kontrolno skupino, ki je vonjala mandljevo olje).

 

Sivka je pravo olje za vas, če delate več stvari hkrati in vedno poskrbite za vse (pri tem pa pogosto pozabite nase). Pomagalo vam bo zvečer zaspati in opustiti skrbi, kaj vse še morate narediti.