Mislim, da nisem ustvarjalna

ideje za ustvarjanje   ideje za ustvarjanje   ideje za ustvarjanje   

 

Če slučajno to slišim od koga, ne verjamem več. Zakaj? Ker sem tudi jaz včasih tako mislila. Delala sem v finančnih vodah, večinoma s številkami, kjer ni bilo prostora za kreativnost.

 

Dejstvo je bilo, da sploh nisem poskušala kaj ustvarjati, ker „itak nimam talenta za to“. Zadeve so se prav hitro začele spreminjati, ko sem si sploh dovolila poskušati. Ja, na začetku ni bilo nevem kaj, ampak s časom sem opazila, vau tudi jaz znam kaj lepega ustvariti. Tako da verjamem, da ima vsak izmed vas to v sebi, le na plan spustite. Preizkusite različne stvari, če vam ni, raziskujte naprej.

 

Doma imam ogromno omaro, ki je polna najrazličnejših pripomočkov (trakcev, škatlic, ličnih papirjev, barv, bleščic, blaga...) ni da ni, skoraj kot trgovina za ustvarjanje. Nabirala sem kot hrček različne lepe stvari, le uporabljala jih nisem kaj dosti. Ustvarjali sta punci, jaz pa sem jima pomagala pri tem.

 

Kako lahko drugemu pomagaš pri ustvarjanju? Kreativne ideje pridejo od znotraj navzven in nima smisla, da jih usmerjam tako, kot se meni zdi prav. Sedaj ustvarjamo tako, da delamo vse tri, torej jaz delam svoj izdelek. Pomagam le mlajši, če res rabi kakšno pomoč, drugače pa ju prepuščam njuni ustvarjalnosti – in sebe svoji. Ugotovila sem, da mi ni toliko pomembno, kaj konkretno počnem, ampak da pri tem uživam.

 

Tale ideja je mogoče pravšnja za vas, izdelek pa ne bo le za na polico, ampak bo krasil vas.

 

Potrebujete:

  • bele bombažne majice
  • barve za tekstil
  • flomastre za tekstil
  • čopiče
  • plastične šablone
  • obilo časopisnega papirja

 

 

Zadeva je enostavna:

 

Majice pred uporabo operite in posušite. Najprej dobro zaščitite površino, na kateri boste ustvarjali.

Tudi otroci naj oblečejo oblačila, ki jih ni škoda, hitro je polno barve vsepovsod. Na majice položite šablone in s čopiči pobarvajte oblike, lahko pa rišete tudi direktno na majico.

Dokončane majice obesite, da se barve dobro posušijo. Naslednji dan čez majico položite krpo in dobro prelikajte s parnim likalnikom, da boste fiksirali barvo.

 

Uganete, katera majica je moja?

 

 

ideje za ustvarjanje   

 

ideje za ustvarjanje

 

ideje za ustvarjanje