Lahka hrana je del zdrave prehrane

Recepti za zdravo prehrano otrok in odraslih

Lahka zdrava prehranaVerjetno je vsakomur izmed nas poznan občutek, ko pojemo obilico mastne hrane (še posebej mesa), po kateri se počutimo povsem dotolčeni. Težka hrana, polna maščob, sladkorja in soli, je težko prebavljiva, zato upočasnjuje in obremenjuje našo prebavo. Lahka hrana na drugi strani pa je hitro prebavljiva in nam daje vso potrebno energijo za vsakodnevne aktivnosti. Lahka in zdrava prehrana je običajno polna hranljivih snovi, nežno razstruplja naš organizem in topi odvečne kilograme.
Na spletni strani BioArs.si vas pričakujejo slastni in zdravi recepti, ki jih boste lahko uporabili za različne namene: za zdravo prehrano na delovnem mestu in v šoli, zdravo prehrano otrok in mladostnikov, za pripravo okusne in lahke hrane v nosečnosti in še bi lahko naštevala. Recepti, ki jih objavljam, so zelo raznoliki. Našli boste recepte za zdrave sladice, vegetarijanske in veganske jedi, presne dobrote, jedi brez glutena in laktoze, itd.. Prepričana sem, da se bo za vsakogar našlo nekaj, ob čemer se mu bodo pocedile sline. Vsem jedem pa je skupno to, da so zdrave, ne vsebujejo škodljivih dodatkov, vsebujejo predvsem lahko prebavljivo hrano, so hitre in enostavne za pripravo in prežete z vitamini in minerali. Ob uživanju tovrstne lahke hrane je slaba vest povsem nepotrebna. Recepti vključujejo tople juhe, manjše zelenjavne prigrizke (ki odlično nadomestijo nezdrave pregrehe), izvrstne glavne jedi in zdrave sladice – da, tudi razvajanje je lahko zdravo!


Delavnice zdrave prehrane

Včasih se kuhanja najlažje naučimo, če nam nekdo praktično pokaže, kako se določeno jed pripravi. Prav zato za vas organiziram številne kuharske delavnice, kjer se bomo naučili priprave zdravih obrokov, ki jih lahko odnesete na pot, v šolo ali na delovno mesto, služijo lahko kot družinska večerja, kot prigrizek ob gledanju filma ali kot malica za potešitev lakote na prelepem izletu v gore. Lahka hrana je lahko del čisto vsakega obroka v dnevu, odlično se prileže ob številnih priložnostih. Prisrčno vas vabim, da skupaj raziščemo vse kulinarične razsežnosti okusne in lahke hrane.