Zdravo prehranjevanje kot način življenja

Drobni koraki do uravnotežene prehrane

Zdravo prehranjevanjeZdravo prehranjevanje je vse prej kot mukotrpno stradanje ali uživanje izključno zelenjave, kot si marsikdo predstavlja ob omembi te besedne zveze. Gre za širši koncept, ki temelji predvsem na ideji uravnotežene prehrane. Dejstvo je, da v Zahodnem svetu pojemo preveč predelane hrane, polne sladkorja, maščobe in soli. Vnaprej pripravljena hrana ali pa hitra hrana z ulice sta sicer vabljivi za vse, ki jim kronično zmanjkuje časa, vendar so tovrstna živila povsem oropana vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi. Gre za prazno hrano, ki nas za kratek čas izredno nasiti, vendar smo zatem kmalu ponovno lačni. Velika količina sladkorja in ogljikovih hidratov povzroča hitro nihanje sladkorja, kar privede do napadov lakote, zasvojenosti s hitro hrano, v nekaj letih pa lahko tovrstna hrana vodi tudi do razvoja sladkorne bolezni tipa 2, ki je v razvitem svetu v izrednem porastu. Z zdravim prehranjevanjem je možnost za razvoj tovrstnih obolenj znatno manjša.


Jedilnik zdrave prehrane – recepti z zdravo hrano

BioArs vam želi predstaviti idejo, da je zdravo prehranjevanje in kuhanje iz ničle (torej iz osnovnih, ne predpripravljenih sestavin) dostopno prav vsakomur, ki je pripravljen vnesti spremembo v svoj vsakodnevni jedilnik. Na moji spletni strani so vam tako na voljo slastni in zdravi recepti, ki ne zahtevajo posebnega kuharskega znanja, pretiranega časa pa tudi nobenih sestavin, ki jih ne bi mogli najti v slovenskih trgovinah. Z njihovo pomočjo boste zlahka dosegli ideal zdrave in uravnotežene prehrane. Ko vam zmanjka idej, kaj okusnega bi še lahko pripravili za zajtrk, kosilo, večerjo ali malico, preprosto obiščite mojo spletno stran in si oglejte raznovrstne recepte z zdravo hrano. Ker v svoje recepte rada dodajam tudi hidrolate in eterična olja, bodo tovrstne jedi paša za vsa čutila in pravi balzam za vašo prebavo.


Delavnice zdravega prehranjevanja

Načel zdravega prehranjevanja se lahko naučite tudi na naših delavnicah, ki jih redno pripravljam. Točne datume boste našli na spletni strani in na Facebooku. Vljudno vas vabim, da skupaj z mano raziščete kulinarične užitke, ki jih nudi zdravo prehranjevanje.